Oferte Cazare - Litoral Tanzania, Tanzania ☀️ 2024

Cazare - Litoral Tanzania 2024

    În cazul în care pentru dumneavoastră vacanțele sunt mult mai mult decât un prilej de relaxare, atunci Tanzania este genul de destinație care, credem noi, că vi s-ar putea potrivi.  Tanzania nu vă va oferi doar o vacanță, ci și o adevărată experiență de neuitat. Tanzania este una dintre cele mai fermecătoare ținuturi de pe glob, iar după ce veți citi acest articol vă veți putea face o idee despre cele mai importante atracții ale sale. Când vine vorba de Tanzania , unii turiști se gândesc la safari și la parcurile naturale în care viețuiesc animalele exotice. Pentru alții însă emblema Tanzaniei este Kilimanjaro, unul dintre cele mai înalte vârfuri din lume, care are o altitudine de 5895 metri. Există însă și turiști care aleg să viziteze Tanzania datorită plajele sale însorite, care sunt considerate unele dintre cele mai fermecătoare plaje din lume.   Pe cuprinsul Tanzaniei veți avea ocazia de a vizita o mulțime de parcuri naturale, de a vedea și afla informații inedite despre o mulțime de specii de plante și animale, vă veți putea bucura de excursii, drumeții, timp petrecut în natură sau relaxare pe plaje. Oricare ar fi motivul pentru care alegeți să vizitați Tanzania , cu siguranță veți avea parte de o adevărată aventură.


Citeste mai mult

Regiunea Litoral Tanzania 2024 face parte din Tanzania.

In regiunea Tanzania sunt 204 hoteluri, din care 23 de hoteluri de 5 stele, 87 de hoteluri de 4 stele, 82 de hoteluri de 3 stele, 10 hoteluri de 2 stele, 2 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Tanzania 2024

Filtreaza hotelurile din Tanzania pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Tanzania pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Melia Zanzibar incepand cu 2,464.00 €
Plecare 7 Decembrie 2023, 7 nopti, Mic dejun
In Dar Es Salaam sunt 45 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 18 hoteluri de 4 stele, 24 de hoteluri de 3 stele, 2 hoteluri de 2 stele.
In Matemwe sunt 23 hoteluri, din care 10 hoteluri de 4 stele, 13 hoteluri de 3 stele.
In Kilimanjaro sunt 9 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 8 hoteluri de 4 stele.
In Bwejuu sunt 6 hoteluri, din care 4 hoteluri de 4 stele, 2 hoteluri de 3 stele.
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Melia Zanzibar incepand cu 2,464.00 €
Plecare 7 Decembrie 2023, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Sea Cliff Resort & Spa incepand cu 1,322.00 €
Plecare 14 Decembrie 2023, 7 nopti, Demipensiune

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Tanzania, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Bucurați-vă de vacanțe fascinante în Tanzania

     Pentru a descoperi o parte din farmecul Tanzaniei, asigurați-vă că vă petreceți aici măcar o săptămână, deoarece cele 16 parcuri naționale ale sale sunt adevărate bijuterii naturale și ar fi și păcat să nu le explorați. Pe cuprinsul parcurilor naturale din Tanzania, turiștii vor descoperi plante și animale endemice, peisaje care îți taie răsuflarea și adevărate lecții de supraviețuire. În timpul sejurului în Tanzania, turiștii vor avea ocazia de a vedea de aproape cel mai mare mamifer de pe Terra, elefantul african. Tanzania se mândrește cu cea mai mare concentrație de elefanți de pe glob, însă specia este pe cale de dispariție, motiv pentru care guvernul din Tanzania a luat numeroase măsuri de protecție a acestora, după ce în deceniul trecut a pierdut circa 110.000 de exemplare.  Se pare că măsurile au dat rezultate, deoarece numărul de exemplare este în creștere. În cazul în care doriți să admirați aceste mamifere superbe, atunci trebuie neapărat să vizitați Parcurile Naționale Tarangire, Ngorongoro și Ruaha.

   Parcul Național Serengeti este considerat unul dintre cele mai interesante atracții ale Tanzaniei, motiv pentru care iubitorii de sălbăticie nu trebuie să-l rateze. Parcul Național  este situat în nordul Tanzaniei și ocupă 14.750 kilometri pătrați. În trecut, pe cuprinsul său viețuia vechiul trib Massai, acum însă aici viețuiește cea mai mare concentrație de lei din Tanzania, circa 3000 de exemplare. În Tanzania, turiștii nu vor putea admira doar mamifere, ci vor avea ocazia de a admira și grațioasele păsări flamingo. Pe cuprinsul Parcului Național Lacul Manyara viețuiesc peste 300 de specii de păsări. Aici, turiștii vor avea ocazia de a admira păsări flamingo, lei care se cațără în copaci și peisaje deosebit de frumoase. Parcul Național este dispus între Lacurile Manyara și Rift Valley și se întinde pe 325 kilometri pătrați. Se estimează că pe cuprinsul acestui parc viețuiesc între 1.000.000 și 2.499.999 păsări. De asemenea, turiștii vor putea organiza excursii safari aici, ocazie cu care vor putea admira numeroase mamifere, precum gnu, zebrele, bivoli, gazele, girafe, hipopotami, babuini, elefanți, lei, leoparzi, hiene, șacali și altele. Date fiind toate acestea, credem că nu puteți rata Parcului Național Lacul Manyara. Puteți include în programul sejurului dumneavoastră în Tanzania și vizitarea Parcului Național Arusha. Acesta este unul dintre cele mai micuțe și mai superbe parcuri de pe cuprinsul Tanzaniei. Parcul este situat la poalele Muntelui Meru, iar turiștii nu doar că se vor putea bucura de safari, dar vor putea practica și canotaj și drumeții.  Dintre animalele ce pot fi admirate pe cuprinsul parcului, amintim: girafa, zebra, maimuța colobus alb cu negru, maimuța albastră, elefantul, flamingo și altele.


poza Bucurați-vă de vacanțe fascinante în Tanzania

   Turiștii care se aventurează către Parcul Național Mkomazi au șansa de a admira o serie de animale pe cale de dispariție, așa cum sunt rinocerii negri. Parcul Național are o suprafață de 3.500 kilometri pătrați și este situat în nordul Tanzaniei. Parcul a fost înființat în anul 1951, iar pe lângă fauna bogată, parcul oferă și priveliști senzaționale către Kilimanjaro. În sud, parcul este mărginit de Munții Usambara.  Turiștii care vizitează parcul vor avea ocazia de a admira elefanții migratori, rinoceri negri, lei, zebre, elefanți africani și altele mamifere.  Tanzania este cea mai fascinantă destinație de vacanță pentru turiștii care doresc să descopere viața mamiferelor sălbatice, iar Zona de Conservare Ngorongoro este una cu totul remarcabilă.  Peisajele și animalele ce pot fi descoperite aici îi fac pe 60% dintre turiștii care vizitează Tanzania să nu rateze Ngorongoro. În afară de rinocerii negri, care sunt pe cale de dispariție, în Ngorongoro, turiștii vor putea admira și hipopotami, gnu, zebre, gazele, girafe, gheparzi, crocodili,  leoparzi și altele. Turiștii care au optat pentru un sejur în Tanzania, vor avea șansa de a vizita și Parcul Național Munții Mahale, care este dispus pe malul Lacului Tanganyika, iar aici veți putea observa stilul de viață al cimpanzeilor. Totodată, turiștii vor putea explora și cel mai lung lac din lume, care este și cel de-al doilea cel mai adânc lac din lume. Malurile idilice ale Lacului Tanganyika, versanții impunători și vegetația bogată fac ca zona să fie ideală pentru a vă petrece câteva clipe relaxante.  Pe lângă cimpanzei, pe cuprinsul parcului viețuiesc și hipopotami, lei, elefanți, crocodili etc. De altfel, Parcul Național Munții Mahale este singurul areal din Tanzania în care cimpanzeii și leii viețuiesc împreună.

   Tanzania este renumită în întreaga lume din diverse motive, unul dintre acestea fiind Muntele Kilimanjaro.  Turiștii care vizitează Tanzania se vor putea bucura de drumeții către Kilimanjaro, cel mai înalt masiv de pe cuprinsul Africii, motiv pentru care este cunoscut și ca Acoperișul Africii.  Anual, peste 30.000 de persoane vizitează Tanzania pentru a urca pe Kilimanjaro. Kilimanjaro are o altitudine de 5.895 metri înălțime, este un munte de origine vulcanică, iar pentru a-l explora, turiștii au la dispoziție 5 trasee de drumeție. Traseul Lemosho este cel mai pitoresc și este și destul de ușor de parcurs. Traseul Machame este unul dintre cele mai vechi trasee ce urcă spre vârful Kilimanjaro. Cel de-al treilea traseu, traseul Marangu, oferă o rată de succes de circa 50%, ceea ce înseamnă că este destul de dificil de parcurs. Traseul Rongai este cel mai simplu traseu ce duce spre Kilimanjaro. Acest traseu poate fi parcurs în circa 7-8 zile, iar rata de succes variază între 60-80%. Traseul Umbwe este cel mai aventuros traseu către Kilimanjaro. Turiștii nu se vor putea bucura de drumeții doar în Kilimanjaro, ci vor putea explora și traseele de drumeții din Munții Meru. Meru este cunoscut ca fiind fratele mai mic al lui Kilimanjaro, deoarece este cel de-al doilea cel mai înalt vârf din  Tanzania. Meru are o altitudine de 4566 metri  și se mândrește cu unele dintre cele mai pitorești peisaje. La poalele sale se întinde uimitorul Parc Național Arusha, astfel încât turiștii care vor decide să-l viziteze vor putea să admire și animalele sălbatice. Turiștii care doresc să ajungă în vârful Kilimanjaro, trebuie să ia la pas traseul Momella, care poate fi parcurs în circa 3-4 zile. 


poza Bucurați-vă de vacanțe fascinante în Tanzania

    Parcul Național Katavi a fost înființat în anul 1974, deși nu este atât de popular în rândul turiștilor, aceasta nu înseamnă cu nu este un parc național frumos.  Katavi se întinde pe o suprafață de 4.471 kilometri pătrați și este al treilea cel mai întins parc național din Tanzania. Parcul este vizitat anul de către 1500-2000 turiști, toți aceștia fiind încântați de peisajele de pe cuprinsul său. Spre exemplu, turiștii vor putea admira apusurile roșiatice de pe râul Kituma, dar vor putea admira și numeroase specii de animale sălbatice, precum zebre, girafe, elefanți, gheparzi, hiene, leoparzi și lei. Cine a zis că în Tanzania turiștii nu se vor putea bucura și de activități relaxante. Pe cuprinsul Parcului Național Rubondo turiștii se vor putea bucura de plimbări cu barca, relaxare pe plajă și altele. Parcul Național este situat pe malul Lacului Victoria, se întinde pe o suprafață de 240 kilometri pătrați și oferă priveliști deosebite către malurile nisipoase ale lacului.  Parcul nu este o atracție doar pentru cei cărora le plac locurile liniștite, ci și pentru cei care doresc să observe numeroasele specii de păsări care viețuiesc aici. În acest sens, trebuie să menționăm că în pădurile de pe cuprinsul parcului viețuiesc peste 430 specii de păsări, astfel încât nu vă va fi deloc dificil să admirați stârci, berze, egrete, cormorani, păsări ibis, păsări de pradă și altele. Un alt parc care, credem noi, că merită a fi vizitat este Parcul Național Kitulo. Parcul Național este dispus între Munții Kipengere și Poroto și are o suprafață de 412,9 kilometri pătrați. Kitulo este unul dintre cele mai frumoase locuri din Africa de Est, motiv pentru care a fost supranumit Grădina lui Dumnezeu. Pe cuprinsul acestui parc cresc peste 45 de specii de orhidee terestre, de asemenea, aici viețuind și câteva specii de mamifere terestre și de păsări. Am spus încă de la începutul articolului nostru, că o vacanță în Tanzania este o adevărată aventură, turiștii având șansa de a descoperi o multitudine de locuri interesante. Totodată, o vacanță în Tanzania poate fi și o adevărată experiență culturală, ocazie cu care turiștii vor putea intra în contact cu tribul local maasaii. Maasaii este unul dintre cele mai vechi treburi care viețuiesc în Tanzania. Aceștia respectă și astăzi o serie de tradiții ancestrale. Spre exemplu, se îmbracă în roșu, deoarece strămoșii lor se îmbrăcau în roșu, crezând că această culoare îi sperie pe lei. De asemenea, aceștia beau sânge de animale fie simplu, fie în combinație cu lapte.  Celebre sunt și muzica și dansul lor, bărbații sar în sus în timpul dansului și se crede că cu cât reușesc să sară mai sus cu atât sunt mai puternici.

 

poza Bucurați-vă de vacanțe fascinante în Tanzania

   Tanzania înseamnă mult mai mult decât safari, parcuri naționale și animale sălbatice. Țara se bucură și de unele dintre cele mai bune plaje din lume, unde turiștii se vor putea bucura din plin de soare și relaxare. Pentru aceasta trebuie doar să se îndrepte către Zanzibar, arhipelagul din Oceanul Indian. În cazul în care alegeți să petreceți câteva zile în Zanzibar, după ce vă veți fi relaxat pe plajă, puteți lua la pas și Orașul de Piatră, care este unul dintre cele mai vechi orașe din Africa.  Datorită patrimoniului său istoric, orașul este sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Străduțele din Stone Town adăpostesc o serie de atracții interesante, așa cum sunt: Casa Minunilor, Vechiul Fort, Vechiul Dispensar, Muzeul Palatului, Catedrala Sf. Iosif și Grădina Forodhani. Deși poate că la prima vedere, turiștii cred că Zanzibar se rezumă doar la plaje întinse, vegetație luxuriantă și sporturi acvatice, însă arhipelagul este și un adevărat tărâm al condimentelor. Exportul de condimente este a doua sursă de venit a locuitorilor din Zanzibar, pe primul loc situându-se turismul. În Zanzibar se produc cuișoare, nucșoară, scorțișoară și altele.  A face un tur al condimentelor  este una dintre cele mai interesante activități pe care le puteți practica în Zanzibar. În Tanzania se cultivă și unele dintre cele mai fine tipuri de cafea. Tanzania este cea de-a patra cea mai importantă țară producătoare de cafea din lume. În timpul sejurului în Tanzania, turiștii vor putea vizita și plantațiile de ceai. Datorită climatului său, Tanzania este una dintre principalele țări producătoare de ceai din Africa. Tanzania produce 0,73% din producția globală. 

 

poza Bucurați-vă de vacanțe fascinante în Tanzania

    Turiștii care doresc să se bucure de priveliști către Oceanul Indian pot servi masa la Restaurantul Rock.  Restaurantul este situat în apropiere de plaja MichanwiPingwe. Restaurantul are doar 12 locuri și este decorat într-un stil extrem de minimalist. Atmosfera de pe cuprinsul restaurantului este extrem de plăcută, iar în timp ce serviți masa veți putea admira și dhows-urile care navighează în Oceanul Indian. În comparație cu alte țări de pe cuprinsul continentului African, Tanzania este o țară destul de sigură. Tanzania s-a dezvoltat destul de mult din punct de vedere economic și social în ultimii ani, iar guvernul a implementat tot felul de politici, astfel încât turiștii să se simtă în siguranță. Informați-vă din timp înainte de a porni în vacanță asupra condițiilor meteo și planificați-vă vacanța în cele mai mici amănunte. 

 

poza Bucurați-vă de vacanțe fascinante în Tanzania