Oferte Cazare - Litoral Zanzibar, Tanzania, Tanzania la hoteluri cu All inclusive ☀️ 2024

Bucurați-vă de un sejur exotic în Zanzibar

    Destinațiile exotice au devenit o alegere din ce în ce mai populară în rândul turiștilor. Potrivit ultimelor studii în materie de turism, 35% dintre turiștii români optează pentru destinații exotice. Procentul este în continuă creștere, un rol important în acest sens avându-l condițiile mai puțin restrictive comparativ cu cele din orașele și stațiunile europene. În topul celor mai populare destinații exotice alese de români se situează Maldive, Zanzibar, Bali, Republica Dominicană, Kenya și Capul Verde. Turiștii sunt atrași de climatul tropical, care este caracterizat de temperaturi ridicate și precipitații scăzute. Pe lângă vremea plăcută, destinațiile exotice își încântă vizitatorii și cu peisaje de basm, plaje spectaculoase și extrem de curate, apă de culoarea turcoazului, numeroase atracții turistice și culturi bogate și extrem de diferite de civilizația europeană. De asemenea, în aceste destinații exotice localnicii sunt mult mai prietenoși decât cei din marile metropole de pe glob.    Deși toate destinațiile exotice au câteva atracții comune, cum sunt plajele de vis, apele curate și calde, în nuanțe dintre cele mai plăcute, peisajele luxuriante și soarele strălucitor, fiecare destinație oferă însă și atracții turistice specifice, în unele destinații veți descoperi tradiții și obiceiuri dintre cele mai interesante, o arhitectură deosebită și o gastronomie ce vă va încânta gusturile. Unele destinații sunt perfecte pentru relaxare pe plajă, în timp ce altele oferă adevărate aventuri. Turiștii se vor putea bucura de safari în Kenya, ocazie cu care vor putea admira diverse animale în habitatul lor natural, precum elefanți africani, lei, leoparzi, rinoceri, bizoni, antilope și alte mamifere. Turiștii pasionați de snorkeling și scufundări se pot îndrepta că Maldive, Republica Dominicană și Zanzibar, unde mediul acvatic este deosebit de fascinant. O vacanță exotică nu este doar un prilej de relaxare, ci este și ocazia perfectă de a descoperi noi culturi.  Turiștii care doresc să se bucure de o experiență spirituală cu adevărat unică vor putea opta pentru o vacanță în Bali, unde vor descoperi temple cufundate în miros de tămâie, orezării, oameni simpli și blânzi. 

   Zanzibar este un arhipelag situat pe coasta de est a Africii și are în componența sa două insule, insula principală, numită Zanzibar sau Unguja, și insula Pemba. Zanzibarul este locuit de peste 20.000 de ani în urmă, iar datorită așezării sale a fost un port de ce mai mare importanță pentru comerțul cu India. De altfel, principala activitate economică din Zanzibar a fost întotdeauna comerțul, arhipelagul mândrindu-se cu unul dintre cele mai vechi centre comerciale din lume, practicând comerțul încă din vremea sumerienilor și a asirienilor. De aici, se comercializau către India și Asia sclavi, aur, fildeș și lemn. În timp ce din Asia se cumpărau sticlă și textile. La începutul secolului al XX-lea, în Zanzibar s-au pus bazele producției de condimente, urmând ca acest segment să se dezvolte în asemenea manieră, încât astăzi Zanzibar este supranumită Insula Condimentelor. Arhipelagul Zanzibar a fost descoperit pentru întâia oară în secolul al VIII-lea de către negustorii arabi. La 28 ianuarie 1499, când Vasco da Gama a poposit în Zanzibar, în arhipelag erau stabiliți deja câțiva arabi. La fel ca multe alte regiuni din Africa și Asia, Zanzibarul a fost timp de 100 de ani colonie portugheză. După aceasta, arhipelagul a intrat sub conducere otomană. Stăpânirea otomană a coincis cu perioada de maximă înflorire a regiunii. În prezent, Zanzibarul este un mixt de culturi, observându-se încă influențe africane, arabe, indiene, persane și europene. Locuitorii din Zanzibar au ceva special, sunt veseli, amuzanți, calmi și plini de viață. În timpul vacanței în Zanzibar veți reuși să vă împrieteniți cu aceștia și cu siguranță vă veți bucura la maximum de fiecare zi, veți da uitării toate micile griji care vă umbresc viața de zi cu zi și veți învăța să apreciați clipa.

 

poza Bucurați-vă de un sejur exotic în Zanzibar

   

   În Zanzibar, influența arabă este încă pregnantă, inclusiv în ceea ce privește arhitectura. Stone Town, capitala insulei și site al Patrimoniului Mondial UNESCO, este una dintre atracțiile principale ale insulei. Orașul vechi reprezintă un amestec de influențe arabe, indiene și africane, aici turiștii descoperind străduțe labirintice, căsuțe vechi, vopsite în alb, clădiri istorice, moschei, piețe însorite și uși de lemn, sculptate în cel mai minuțios mod. Fiecare astfel de ușă din Zanzibar este unică și se spune că reflectă statutul social și religia familiei care locuiește în casă. Stone Town a fost fondat la începutul secolului al XX-lea de către sultanul Ali bin Hamud și își păstrează și astăzi forma sa originală. Cel mai indicat ar fi să explorați Stone Town pe jos, iar pe străduțele sale veți descoperi mici castele și clădiri pitorești, construite după vechile tradiții locale. Orașul de piatră se mândrește și cu peste 50 moschei superbe și temple hinduse. În Stone Town veți descoperi și două lăcașuri de cult catolice. Cea mai fascină atracție a sa rămâne însă piața, care este localizată aici de secole. Stone Town este cea mai bună alegere în ceea ce privește cumpărarea de suveniruri pentru cei dragi.

    Multe dintre clădirile istorice din oraș funcționează astăzi pe post de restaurante și magazine. Clădirile din Town Stone sunt construite din piatră și lemn, fiind apoi tencuite și văruite. Acestea reflectă o fuziune între influențele swahili,  influențele indiene, arabe și europene. Aceste case nu au fost construite după un plan anume, ceea ce a făcut ca Stone Town să ia forma unui adevărat labirint, cu străzi înguste și sinuoase. Atmosfera din Town Stone s-ar putea să vi se pară obositoare, însă o vacanță în Zanzibar nu poate fi completă fără a vizita această parte a insulei. Dacă plimbările pe străzile din Town Stone v-au epuizat, nu vă rămâne decât să vă îndreptați către Grădinile Forodhani. Grădinile au fost amenajate în anul 1936, cu ocazia Jubileului de Argint. Aici vă veți putea relaxa la umbră sau puteți alege o cafenea drăguță. Seara, în Gărdinile Forodhani se împânzesc gheretele cu mâncare, iar atmosfera este mult mai animată ca în timpul zilei. 

poza Bucurați-vă de un sejur exotic în Zanzibar

 Dacă pentru dumneavoastră o vacanță nu este completă până nu descoperiți istoria și cultura locului, atunci neapărat trebuie să vizitați muzeele și galeriile din Zanzibar. Una dintre cele mai fascinate atracții ale orașului Zanzibar este Muzeul Palatului. Între anii 1828-1896,  clădirea a găzduit palatul Sultanului Seyyid. În anul 1896,  a fost distrus în mare parte de către bombardamentele britanice. A fost apoi reconstruit ca reședință a sultanului, fiind utilizat în acest sens până în anul 1964, când ultimul sultan a fost răsturnat. În cadrul muzeului vizitatorii vor putea admira mese de banchet, diverse portrete și alte obiecte și accesorii care vă vor introduce în atmosfera sultanală din secolul al XIX. În perioada de glorie a sultanilor, palatul și haremul adiacent, Beit el-Hukm, constituiau o unitate autonomă și erau deservite de o serie de pasarele, care permiteau personajelor din anturajul sultanului să evite străzile orașului. Câteva dintre aceste pasarele pot fi observate și astăzi. De pe terasele palatului veți putea admira o priveliște spectaculoasă asupra mării. În cazul în care istoria insulei nu vă interesează puteți vizita palatul și doar pentru a admira marea.

  În timpul sejurului în Zanzibar, turiștii vor putea vizita și Muzeul Memorial al Păcii (Beit Al Amani). Muzeul a fost proiectat de către JH Sinclair, care a proiectat și reședința britanică și alte câteva clădiri publice din Zanzibar. Muzeul are un design sferic, ce amintește de influența arabă în oraș. Vizitând muzeul, veți putea afla informații interesante despre istoria arhipelagului începând cu perioada colonială și până la obținerea independenței. Muzeul cuprinde cărți și manuscrise din diferite perioade, o serie de descoperiri arheologice, dovezi despre comerțul timpuriu al Zanzibarului, despre palatele și moscheile din arhipelag. Turiștii pot include în programul lor și o oprire la Muzeul Prințesei SalmeAceasta a fost o prințesă nonconformistă, iar în memoriile sale descrie modul de viață din Zanzibarul secolului al XIX-lea. Salme s-a căsătorit cu un negustor de scoici german, astfel că a părăsit Zanzibarul însă a corespondat în permanență cu familia sa. Într-o serie de epistole, publicate post mortem, schițiază diferențele dintre viața trăită în Zanzibar și viața de după căsătorie, petrecută în Germania. Una dintre cele mai frumoase clădiri din Zanzibar este Vechiul Dispensar, o clădire cu fațadă dantelată, vopsită în alb și verde mentă.

poza Bucurați-vă de un sejur exotic în Zanzibar

   Zanzibar este supranumită și Insula Condimentelor, mediul natural fiind potrivit pentru cultivarea unor condimente exotice, precum scorțișoara, nucșoara, ghimbirul, piperul negru, cuișoarele, curcuma și multe altele. Turiștii vor putea vizita plantațiile cu condimente și piețele, care vând fructe proaspăt culese și condimente cu mirosuri îmbietoare. Pentru toate acestea trebuie doar să viziteze Darajani Market. În Zanzibar, turiștii vor putea opta și pentru cursuri de gătit tradițional sau cursuri de preparare a cafelei. Astfel, întorși din vacanță, vor putea găti cel puțin un preparat local și își vor putea surprinde prietenii și familia.

  O vacanță în Zanzibar nu se rezumă doar la relaxare pe plajele idilice, turiștii vor avea ocazia de a se bucura și de activități ceva mai palpitante, așa cum este  o vizită în Pădurea Jozani. Zona a fost desemnată drept zonă protejată în anii ´60, iar acest lucru le-a făcut pe maimuțele colobus roșii să se poată înmulți și astfel specia a fost salvată de la dispariție. Totodată, cu această ocazie, turiștii vor putea admira multe specii de plante și mamifere unice.

  Zanzibarul este o destinație romantică, unde cuplurile de tineri îndrăgostiți își pot petrece luna de miere. De asemenea, plajele din Zanzibar sunt perfecte și pentru perechile cu ceva ani de relație în spate. Acestea din urmă pot profita de peisajele luxuriante și de climatul fermecător pentru a reaprinde pasiunea. Climatul face din Zanzibar o destinație de vacanță ce poate fi vizitată în orice perioadă a anului. Chiar și în cele mai fierbinți zile, briza ce se resimte pe coastă face ca temperaturile ridicate să fie mai ușor de suportat.

 

poza Bucurați-vă de un sejur exotic în Zanzibar